Nässelsoppa och maskros sirap

Hej!

Hade verkligen tänkt avsluta bloggen då jag är urusel på att blogga men så gick betalningen in för ännu ett år och våren är här så ska verkligen göra ett försök till. För igentligen är det ju lite kul att skriva av sig lite.

Våren är här och första nässelsoppan är gjord och den blev kanon. Alltid lika gott men det brukar aldrig vara jag som gör nässelsoppa eftersom jag inte klarat av att plocka nässlorna. Får så mycket sveda och kli av dem så det är makens jobb😉 men i vår gjorde jag iallafall den första själv, från plockandet till färdig soppa. Lite stolt faktiskt👍😉

Sen har ju maskrosorna kommit också. Tänk att man aldrig har uppskattat maskrosor innan. Alltså jag menar att jag aldrig har fått lära mig nåt om maskrosor annat än att det bara är ogräs. Hummm nu vet jag så mycket mer och uppskattar denna gula blomma såå mycket. Den kan göra så mycket för magen och när man föräldar den genom att göra saft, marmelad eller som jag tänkte prova i år sirap så är det ju som himla gott med, en smak som jag tycker är som blomman luktar. Spännande och kul vad man kan göra med ett ogräs🌼🙂👍

Det får bli allt för denna uppstart igen.

Ta hand om varandra.

//L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s